Välj kategori nedan för att se frågor och svar inom vald kategori.

Styrelsen redovisar här nedan de frågor och svar som medlemmar regelbundet undrar om. Har ni ytterligare frågor så skicka dom till styrelsen@lesso.se. 

Till höger har styrelsen samlat de frågor med tillhörande svar gällande föreningens gemensamma faciliteter.

Vi vill därför på detta sätt förenkla och snabba upp åtkomsten till förenings-information.

4.0 Faciliteter (1)

I föreningen finns följande faciliteter, Tvättstuga, Torkrum, Mangelrum, Bastu, Solterrass, Hobbyrum. För mer information se respektive facilitet. Till lägenheterna tillhör 1 st. källare- eller vindsförråd samt 1 st. matkällarförråd.

4.1 Faciliteter - Tvättstuga (6)

Föreningen har 2 st. tvättstugor (gul och blå) per huskropp, totalt 4 st.

Tvättstugor finns i källaren mellan Köpenhamnsvägen 9b och 9c samt mellan Kramersvägen 2a och b.

Tvättstugan bokas med grön tvättkolv på bokningstavlan som är placerad utanför tvättstugorna. Där väljer man vilken tvättstuga, blå eller gul, som man önskar använda samt vilken datum och tid som man önskar tvätta. Vid användning av tvättstugan skall kolven placeras i dörrlåset.

Torkrum bokas inte utan finns tillgängligt på samma bokningstid som tvättstugan fast med 1 timmes förskjutning. Vid användning av torkrummet skall grön torkkolv, som lämpligt kan förvaras på avsedd väggtavla vid rummen, placeras i dörrlåset.

Det är skillnad mellan tvättstugorna. I blå tvättstuga finns 3 st. lite mindre tvättmaskiner samt 1 st. torktumlare, i gul tvättstuga finns 2 st. större tvättmaskiner samt 1 st. torktumlare.

Det finns vissa medlemmar som anser att de kan ställa sitt skräp utanför tvättstugorna. Då det inte är någon avfallsplats så är det därmed också INTE ok att göra det. Det finns dessutom anslag på väggen som säger att det inte är tillåtet.

4.2 Faciliteter - Bastu (2)

Föreningen har en bastu som är belägen i källaren på Köpenhamnsvägen 9a. För de medlemmar som bor på Mariedals- och Kramersvägen så går man in i källaren via nedgången inne på gården vid Köpenhamnsvägen 9a.

Bastun bokas manuellt i kalender utanför bastun.

4.3 Faciliteter - Hobbyrum (3)

Föreningen har ett hobbyrum där snickeri och målning kan ske. Rummet finns längst in vid cykeluppställningen i källaren Mariedalsvägen 49c.

Hobbyrummet bokas inte utan används när man så önskar, det kan innebära att flera medlemmar använder rummet samtidigt.

I hobby rummet finns 2 st. arbetsbänkar.

4.4 Faciliteter - Mangelrum (3)

Föreningen har 2 st. mangelrum, 1 rum i källaren vid Mariedalsvägen 49a och 1 rum i källaren vid Köpenhamnsvägen mellan 9b och 9c.

I vardera mangelrum finns 1 st. stenmangel samt 1 st. elektrisk kallmangel.

Bruksanvisning till båda typerna av mangel finns på föreningens hemsida under menyn ”Dokument”.

4.5 Faciliteter - Takterrass (3)

Föreningen har en utomhus takterrass som kan användas för nöje och rekreation, tänk på att det är samma ordningsregler på terrassen som i övriga föreningen.

Takterrassen finns överst på Köpenhamnsvägen 9a och för de medlemmar som bor på Mariedals- resp. Kramersvägen går man in via källaringången på gården vid Köpenhamnsvägen 9a.

Takterrassen bokas inte.